UITKERING 2019 - Rommelmarkt Diepenveen

Ga naar de inhoud
UITKERING GELD OPBRENGST 2019

Donderdag 12 december j.l. heeft de rommelmarktcommissie formeel de gelden uitgekeerd van de rommelmarkt 2019. Alle verenigingen en instanties die meedeelden waren uitgenodigd. Interconfessionele Basisschool de Zonnewijzer was niet aanwezig vanwege hoogstwaarschijnlijk miscommunicatie. Na de verwelkoming door de voorzitter kregen de mensen gelegenheid om een uitleg te geven wat de plannen waren met de euro’s die ze kregen. Taakgroep Kennismaken en Ontmoeten is 10 jaar geleden gestart. De bedoeling was om het dorpse karakter van Diepenveen in stand te houden en te bevorderen. Eén van de eerste projecten was de muziekkoepel. Verder organiseerden zij de burendag en tegenwoordig de midzomeravondviering. De bedoeling is om de gelden van de rommelmarkt in te zetten om met name de midzomeravondviering te promoten en verder uit te bouwen.
DSC heeft een afd. handbal. Daar is nu bijgekomen beach-handbal. Daarvoor is een special veld nodig. Dit veld is al bijna klaar. Maar de financiële bijdrage van de rommelmarkt is nog zeer welkom.
 De Prot. Gem. Diepenveen heeft de opbrengst van vorig jaar besteed aan een opknapbeurt van de Notenhof, waar we te gast waren. Dit jaar zijn er meerdere plannen. Men denk aan vervanging van de stoelen in de kerk. Bij de kerktelefoon tijdens de kerkdiensten ook beeldopnames te maken en uit te zenden via internet. Ook de reparatie van de klok  in de kerk had veel geld gekost. Nog keuzes en wensen genoeg.
 Bij Schietver. De Vijf Rozen wordt standaard geschoten met 6 mm. Nieuwe leden kiezen er meestal voor om met zwaarder geschut te schieten in verenigingsverband. De schietvereniging heeft daarom de schietbaan stevig aangepast om met 9 mm wapens daarop te kunnen schieten. Hierdoor kan de vereniging verder groeien. Aanpassing van die schietbaan was een dure aangelegenheid.
 Vogelvreugd Olst – Diepenveen heeft kooien aangeschaft voor kromsnavel vogels. Voorheen was de  belangrijkste vogel in de vereniging de kanarie. Maar voor de papagaai-achtige vogels zijn andere kooien noodzakelijk. Een financiële bijdrage hiervoor was zeer welkom.
 Zangvereniging Soli Deo Gloria bestaan 55 jaar in 2020. Om dit jubileum te financieren was de bijdrage zeer welkom. Soli Deo Gloria is ook nog steeds actief met papier verzamelen om inkomsten te genereren. Echter hiervan lopen de opbrengsten terug. Dit mede omdat er steeds meer karton tussen zit en dit niet als oud-papier gewaardeerd wordt en dus veel minder opbrengt.
 Van de Parochie Heilige Lebuinus te Deventer gaan de meeste inwoners van Diepenveen naar de St. Nicolaaskerk te Schalkhaar. Schalkhaar is onderdeel van de Parochie Heilige Lebuinus. Van het geld van de rommelmarkt wil het kerkbestuur de geluidsinstallatie in deze kerk een opknapbeurt geven.
 In totaal heeft de rommelmarktcommissie dit jaar € 17300,- uitgekeerd.
 Na afloop van het officiële deel werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje. Dit was uitstekend verzorgt door enkele mensen van de Prot. Gemeente. Wij waren te gast in de vernieuwde Notenhof aan de Dorpsstraat. Deze was ook een opknapbeurt ondergaan mede door de bijdrage van de rommelmarkt aan de Prot. Gemeente.
Terug naar de inhoud